Superschools

En blogg som följer Björkvallsskolans resa till Frankrike under Superschools 2015.

Torsdag 23 april

Publicerad 2015-04-23 23:28:11 i Allmänt,

Dagen började med att tjejerna skulle tävla om medaljer i fotboll på förmiddagen, första matchen var mot Wales där vi vann med 1-0. Sedan var det vår tur att tävla mot Frankrike, vi spelade riktigt bra i den matchen och vann den med, det blev 2-0 till oss, det var speciellt att vinna den matchen för att det betydde att vi blev 1:a i vår grupp och så blev det.
England var inte de bästa i vår grupp men ändå så blev det lika i matchen, 0-0. Denna match var viktig för oss för att det gällde att komma till semifinal och då tävla om alla medaljer.  
Vi kom till semifinal och då gällde det att antingen förlora den matchen och tävla om 3:e eller 4:e plats, eller vinna matchen och tävla om guldet. såklart ville vi vinna allt och gav då gärnet för att komma till finalen. Semifinalen mot Belgien slutade ganska hårt, många viljor och hårt spel från bägge lagen i att erövra bollen. Resulterade i att en spelare i Svenska laget och en tjej från Belgien fajtades om bollen.I själva krocken fastnade deras fötter och ben i varandra och hon från belgien skadades ganska mycket, hon fick åka ambulans till sjukhuset, när hon senare återkom så var benet i paket och hon hoppade fram på kryckor. 
Vi blev riktigt glada när slutsignalen gick och vi då hade vunnit mot Belgien med 2-0, vi vart nu i final med såklart vårt grannland och hotell granne Finland. Alla ville vinna, vi peppade varandra på planen och det var ett riktigt bra sammarbet. Matchen slutade med straffar, Lisa missade straffen och Finland träffade målet och hade då vunnit allt. Finland fick guld och Sverige fick silver, men vi deppade inte ihop utan var glada med vår insatts och vi hade fått ännu en till medalj att lägga på vår lista.
 
Grabbarna började med att spela deras första fotbollsmatch mot Wales, det var väldgt lika i matchen och den slutade med attt det blev oavgjort 1-1. Andra matchen var mot frankrike, där våra grabbar var riktigt sugna på att göra precis som tjejerna, alltså att komma 1:a i gruppen. Matchen slutade med 3-0 till oss där Joel,Ludde och Kevin gjorde mål. Nu gällde det att antingen vinna matchen mot England eller att den skulle bli oavgjord för att komma lika i gruppen med Wales, grabbarna peppade varandra och körde till "slutet", matchen slutade oavgjord 0-0.
Det gick inte att grabbarna låg lika med Wales och fick då köra straffar mot varandra för att se vem som kom 1:a i gruppen och då få ett lättare motstånd senare i tävlingen. Wales sköt mot mål men Pontus tog en grym räddning och försvarade då chansen för oss att komma 1:a i gruppen. Anton tog straffen nu, han sköt mot mål och såklart så träffade han, alla blev sjukt glada och sprang då till anton och hoppade av glädje. 
Nu hade de vunnit gruppen. 
Nu gällde allt och pressen ökade för killarna, antingen så förlorar de och tävlar om 3:e eller 4:e platsen eller så kommer de vidare till final och tävlar om guldet. Semifinalen blev mot Belgien, grabbarn gjorde 2 mål på bara några minuter, nu stod det 2-0 till oss. pressen ökade för Belgien och de tog in på killarna, nu stod det 2-2. Alla som stod och kollade på grabbarna och som ville att de skulle vinna var sjukt nervösa, vi ville att de skulle komma till final och då få en medalj. Grabbarna svikte oss inte och gjorde då 2 mål till, matchen slutade med 4-2 till oss, vi var nu i final mot ingen annan än WALES.
Wales grabbar kommer från en fotbollsklass i Wales och visst då hur man spelade fotboll, deras tränare var riktigt hårda mot dem men det förtår man, de ville ju såklart också få guldet. Matchen slutade såklart med straffar, Wales började att skjuta straffen mot ingen annan än vår grymma målvakt Pontus, Wales sköt utanför mål och nu gällde de bara att Anton skulle sätta staffen. Och det gjorde han, Sverige hade nu vunnit guld. Grabbarna sprang till Anton och hoppade i en ring av glädje. Jag tog bilder på killarna som ni kommer få se när vi kan lägga ut bilderna här, vi vet inte varför det inte funkar men det är jobbbigt att inte kunna dela några bilder här på bloggen. de kommer ut så fort det går.
 
Förmiddagens aktivitet för killarna  som var badminton talar vi tyst om och lika med tjejernas badmintons spel på eftermiddagen. Frustastionen från denna aktivitet talar för sig själv. 
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-04-23 23:59:05

Grymt bra jobbat! vilken känsla det måste vara. Skönt också att vi inte får hem några skadade. Synd på bilderna men kul att bli uppdaterad iallafall. Grattis ännu en gång!

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-04-24 05:33:49

Grattis till fotbollsmedaljerna! Härlig revansch efter run-and-bike strulet. Ha en fantastisk sista tävlingsdag i Graveline så ses vi snart!

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-04-24 06:37:43

Härligt!! 💪🏽 stort GRATTIS!! Riktigt kul att höra om era äventyr!

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-04-24 06:37:43

Härligt!! 💪🏽 stort GRATTIS!! Riktigt kul att höra om era äventyr!

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-04-24 11:43:47

Hej! Hur spelade tjejerna? Det står mest om killarna...

Svar: Tjejerna vann silver i fotboll, de kämpade som ett lag och vi kunde inte ha gjort bättre.
superschools.blogg.se

Postat av: Lisbeth Beckmann

Publicerad 2015-04-24 18:19:30

Tack för utmärkta insatser i Frankrike och tack för alla rapporter vi fått ta del av. Jag hoppas ni är lika stola som jag över att ni representerar Sverige och Björkvallsskolan.
Välkomna hem igen!

Svar: Vi längtar efter maten i Sverige nu, har ätit riktigt många bagetter de senaste dagarna. Tack det har varit en riktigt rolig vecka, vill inte åka hem.. Ses snart/ superschools2015
superschools.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela