Superschools

En blogg som följer Björkvallsskolans resa till Frankrike under Superschools 2015.

Dag:2

Publicerad 2015-04-22 23:43:13 i Allmänt,

 Nu har vi blivit vana med att gå upp på anvisad tid. Alla ställde väckning på mobilen, så det var många olika signaler som larmade kl:07.00 som talade om att nu var det dags. Kl:07.30 serverades frukosten eller skall vi kalla den för fika?

 I dag onsdag blev vi hämtade med buss (den var i tid) för transport till skolan Pierre et Marie Curie. Här ska vi spela bordtennis nu på förmiddagen.

I vissa matcher kunde man i förtid säga att man skulle vinna, men vad hjälpte det.

Förmiddagen slutade med att flickorna tog brons och pojkarna silver.

Lunchen i dag serverades i värdskolans matsal, man kan ju undra vad folk här i Frankrike äter, det var en konstig sammansatt lunch.                               Makaroner, grönsaksröra, kokt fisk, kokt kyckling och pepparotssås.

Efter lunchen blev det en promenad på ca 15min

Matcherna var spännande till Le Paarc där vi hade tävlingarna i Rodd och Duathlon. Det var full rulle vid rodden, alla skrek på sitt tävlande lag. Så det var lite svårt för roddarna att uppfatta när det var dags för byte av riddare. Man skulle byta på given signal och det var varje 30:de sek och här var det viktigt att man fick in en bra rutin. Först ut var flickorna man lyckades inte placera sig bland de 3 bästa. Lite snopet blev det för pojkarna dom blev snuvade på 3:dje plats med 1 sek. Detta var surt sa räven.

Senare på dagen så hade vi en tävling i run and bike, där slutade det med att killarna tog silver och tjejerna tog brons, men de franska domarna tyckte att vi gjorde fel som att vi inte hade hjälm när vi cyklade fast vi inte fick någon av dem för att de inte hade fler, nu tycker de att det är vårt fel och då kan vi få tidstillägg och kanske förlora vår plats på pallen. Vi får veta resultatet imorgon men vi hoppas att vi får komma på pallen, annars kommer vi att tala med de franska domarna om hur och varför det blev som det blev.

Många länder gjorde något fel på tävlingarna idag och ändå så fick Sverige mycket kritik, undrar varför det?

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-04-23 06:37:40

Positiv pepp och hälsningar här hemifrån!! Kämpa på!! Ni kommer längta lite extra efter grillat med bea på lördagkväll:-) kämpa på!!🇸🇪🇸🇪🇸🇪

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-04-23 12:12:53

Härligt jobbat allihop!

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-04-23 20:06:42

Hoppas ni har bilder från tävlingar och medaljutdelning 👍

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela