Superschools

En blogg som följer Björkvallsskolans resa till Frankrike under Superschools 2015.

Åter till Sverige

Publicerad 2015-04-25 20:21:00 i Allmänt,

Morgonen kunde ha börjat bättre.
Vi hade fått reda på att bussen som skulle ta oss till flygplatsen i Paris, skulle hämta oss kl: 05.00 utanför boendet. Där stod vi och Finska laget och väntade och väntade, klockan blev 05.15, nu började ledarna leta efter ett telefon nummer för att ringa och höra varför inte bussen kom. De ringde bussbolagets chef men han medelade att det var ett annat bolag som skulle köra oss till Paris. Tillslut svarde den Franska ledaren efter att våra hade ringt minst 10 gånger och bett honom ringa upp. Efter detta samtal så fick vi reda på att han hade sagt fel tid till oss, vi skulle bli upphämtade kl: 07.00 och inte 05.00. 
 
Ledarna sa åt oss att gå tillbaka till boendet, där det var varmt och att vi skulle försöka vila. När sedan bussen kom kl 07.00 hämtade de oss. Lillemor letade reda på ett bageri och bad att få köpa vatten och nybakat bröd till oss eftersom vi inte fick några frukostpåsar. Janne den Finska ledaren såg att det lyste inne på restaurangen vid boendet så han gick dit. Han fick med sig bröd, nutella, marmelad och jouice till oss alla, så vi klarade oss ett tag.
De som jobbade i köket visste inte att vi skulle åka tidigt utan de trodde vi skulle hinna äta frukost på morgonen.
 
Efter att vi alla hade stillat hungern så somnade vi, ja inte busschauffören. Efter 2 timmar stannade vi till på ett ställe där vi kunde köpa dricka, kaffe och någott att äta. Sedan fotsatte vi vår resa till flygplatsen, där tog vi avsked av Finska teamet som skulle vidare in till Paris för dom skulle åka hem i morgon söndag.
 
Inckeckning av bagaget gick fort sedan vidare, vi fick vänta ca 1½ timme innan planet satte kosan hem till Sverige. När vi landade på Arlanda väntade välkomstkommitèn på oss betående av våra älskade föräldrar.
Fotografering stod först på agendan sen tog vi adjö av våra ledare som har stått ut med oss en hel vecka.
Men dom slipper inte oss ännu för terminen är inte slut, några veckor till ska vi tampas ihop.
 
Denna resa har varit en stor upplevelse för oss alla på många olika sätt både sportsligt och språkligt.
Varför pratar inte fransmännen mera engelska så att alla kan förstå varandra.
 
Ha nu en bra helg, så ses vi på måndag
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela